Silmäleikkaus on ainutlaatuinen kokemus, johon liittyy monenlaisia myyttejä ja ennakkoluuloja. Asiantuntijamme vastaa niistä yleisimpiin.

1. Leikkauksen jälkeen on sokkona monta päivää

Heti leikkauksen jälkeen näkee. Silmät saattavat alkuun vuotaa, aristaa ja olla valonarat – se kuitenkin helpottaa ensimmäisten päivien aikana. Näön palautuminen leikkauksen jälkeen on siis suhteellisen nopeaa. Laserleikkauksista SMILE-laserleikkaus on hellävaraisempi kuin Femto tai Lasik, sillä siinä silmän pintaan ei tehdä läppää, vaan pieni tunneli.

2. Teen varmasti itse jotain väärin ja leikkaus epäonnistuu

Leikkauksessa ei voi olla ”oikein tai väärin”. Leikkauksen onnistuminen ei ole kiinni asiakkaasta. Kaikilla Medilaserissa leikkaavilla lääkäreillä on vähintäänkin tuhansien leikkauksien kokemus alaltaan, ja henkilökunta sekä turvalliset laitteet pitävät huolen leikkauksen onnistumisesta.

3. Jos nuorena tehdään laserleikkaus, ikänäkö tulee aikaisemmin

Nuorena tehty laserleikkaus korjaa taittovirheen nollaan, jolloin ikänäkö tulee samassa tahdissa kuin leikkaamattomalle nolla­taitteiselle henkilölle. Ikänäköisellä voidaan laserleikkauksessa kompensoida ikänäköä jonkin verran, linssileikkaus puolestaan korjaa sen kokonaan.

4. Minulla on niin pieni taittovirhe, ettei kannata tulla leikkaukseen

Asiakkaan kokema tarve on merkittävä osa leikkauspäätöstä. Myös pieni taittovirhe voidaan korjata kirurgisesti, mikäli silmälaseja tai piilolinssejä ei halua käyttää. Tärkeintä on, että silmät soveltuvat leikkaukseen. Silmien soveltuvuus tutkitaan esitutkimuksessa.

 

Asiakkaidemme kokemuksia silmien laserleikkauksesta, linssileikkauksesta sekä kaihileikkauksesta pääset lukemaan täältä.