Näkö on monen mielestä ihmisen tärkein aisti. Siihen kajoaminen voi tuntua hurjalta ajatukselta. Silmien laserleikkauksessa ei ole kuitenkaan mitään pelättävää. Ja parhaimmillaan näköaistista saa nauttia operaation jälkeen ilman apuvälineitä.

Leikkausta edeltää aina huolellinen esitutkimus. Moni jännittää paljon jo esitutkimukseen tulemista. Tämä on kuitenkin turhaa, asiakkaan näkökulmasta esitutkimus vastaa hyvin paljon optikon tekemää näöntarkastusta huomattavasti laajempana versiona. Esitutkimus ei sido vielä mihinkään. Voi olla, että leikkaus ei sovellu sinulle tai haluatkin jatkaa elämää silmälasien kanssa.

Leikkaukseen liittyvät pelot ovat yleisiä ja niistä keskustellaan usein jo esitutkimuksessa. Optikko vastaa kaikkiin leikkaukseen liittyviin kysymyksiin. Jos mikä tahansa kysymys leikkauksessa askarruttaa, saat henkilökunnalta asiantuntevan vastauksen. Tyhmiä tai liian pieniä kysymyksiä ei vastaanotolla ole.

Leikkaus jännittää kaikkia

Itse leikkausoperaatio jännittää lähes kaikkia leikkaukseen tulijoita. Tämän vuoksi leikkauksen ajaksi on mahdollista saada rauhoittavaa lääkitystä. Esilääkitys auttaa suurimman pelon yli. Leikkaustilaan pääsee myös halutessaan tutustumaan etukäteen. Tutussa paikassa on helpompi rentoutua ja vain muutaman minuutin kestävä operaatio on ohi ennen kuin huomaatkaan.

Pelkoa lievittää myös paikalla oleva hoitaja, jonka tehtävä on huolehtia asiakkaan olosta ja turvallisuuden tunteesta. Jos tuntuu, että pitää ottaa kädestä kiinni, on hoitaja paikalla juuri tätä varten. Asiakas ei jää yksin!