Silmänsisäinen piilolinssi (ICL)

Silmänsisäinen piilolinssi on usein paras vaihtoehto suuressa likinäössä tai silloin kun sarveiskalvon paksuus ei ole riittävä laserleikkausta varten. ICL on pehmeän piilolinssin kaltainen linssi, joka asetetaan värikalvon ja silmän oman linssin eli mykiön väliin siten, että linssin taittovirheen korjaava optiikka tulee mustuaisaukon kohdalle. Mustuaisaukon kohdalle asennettuna linssi takaa parhaan mahdollisen kuvanlaadun myös suuriasteisessa likinäössä.

Ikänäköisillä voidaan toteuttaa nk. monovision-hoito, jossa toinen silmä korjataan näkemään tarkasti kauas ja toisessa silmässä tarkennetaan lähinäköä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että ”lähisilmä” jätetään lievästi likitaitteiseksi. Monovision ei korvaa lukulaseja kaikissa tilanteissa, mutta helpottaa lähelle katsomista ja vähentää riippuvuutta lukulaseista.

ICL-leikkaus ei sovellu

  • Alle 18-vuotiaille
  • Raskaana oleville
  • Harmaakaihipotilaille
  • Henkilöille, joilla havaitaan silmässä rakenteellisia poikkeavuuksia

Näin ICL-leikkaus etenee

1. Esitutkimus

Ennen toimenpidettä Medilaser tekee aina perusteellisen esitutkimuksen. Silmien taittoarvot sekä rakenteet tutkitaan ja tarvittavien piilolinssien voimakkuudet määritetään Vastaanotolla sinulle tehdään perusteellinen näöntarkastus, silmänpaineen mittaus, silmänpohjan ja sarveiskalvon tutkimus sekä sarveiskalvon paksuuden määrittäminen.

Tutkimuksen ja käydyn keskustelun perusteella valitsemme yhdessä juuri sinulle parhaiten sopivan leikkausmenetelmän ja hoidon tavoitearvot. Useimmiten taittovirhekirurgiassa pyritään tavoitearvoon +-0 eli tarkkaan kaukonäköön. Linssit tilataan erikseen asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Linssien saavuttua varataan aika toimenpiteeseen, johon pääsee nopeasti ilman pitkiä jonotusaikoja.

2. Toimenpide

Leikkaus suoritetaan paikallispuudutuksessa. Kivuton toimenpide kestää noin kymmenen minuuttia silmää kohden. Toimenpiteessä sarveiskalvon reunaan tehdään muutaman millimetrin haava, jonka kautta linssi viedään silmään. Leikkaushaava sulkeutuu ilman ompeleita.

3. Leikkauksen jälkeen

Toimenpiteen jälkioireina voi olla vetistystä ja hiekantunnetta mutta oireet ovat yleensä hyvin vähäisiä ja helpottavat jo muutaman tunnin kuluessa. Kotiin pääset jo tunnin parin kuluttua toimenpiteestä. Leikkauksen jälkeen näkö voi olla hieman utuinen, mutta se kirkastuu tavallisesti jo saman päivän aikana. Ensimmäisten parin viikon ajan silmiä hoidetaan antibiootti- ja kostutustipoilla. Kotiutuessasi saat mukaan tarkat kotihoito-ohjeet.

Usein kysyttyä

Ei voi, sillä ICL asennetaan iiriksen eli värikalvon taakse, josta linssin väri ei näkyisi.

Ei, linssit ovat hyvin siedettyjä.

Linssin voi vaihtaa ja poistaa vuosienkin päästä. Usein linssi poistetaankin mahdollisen kaihileikkauksen yhteydessä, jonka jälkeen tarvittava näönkorjaus saavutetaan kaihileikkauksessa asennettavalla keinomykiöllä.

Hoito Medilaserissa

Koko henkilökuntamme tekee tiivistä yhteistyötä, jotta tiedämme ja tunnemme asiakkaidemme yksilölliset tarpeet hoidon jokaisessa vaiheessa. Näin voimme aina tarjota sinulle nopeaa ja sujuvaa henkilökohtaista palvelua.

Lue lisää hoidon kulusta

Asiakaspalvelumme auttaa

Ota yhteyttä sinua lähimpään toimipisteeseen. Kerromme mielellämme lisää kaikista tarjoamistamme palveluista.

Ota yhteyttä

Kokenut kotimainen osaaja

Olemme Suomen suurin silmäkirurgiaan erikoistunut klinikkaketju. Teemme taittovirhe- ja kaihileikkauksia yli 20 vuoden kokemuksella. Ainoa tehtävämme on auttaa sinua näkemään kirkkaammin omilla silmilläsi, ilman laseja.

Varaa aika