Slider

Silmänpohjarappeuman injektiohoito

Iän myötä osalle ihmisistä kehittyy makulan eli tarkan näön alueelle rappeuma. Oireina voi olla kyvyttömyys nähdä tarkasti, suorien viivojen vääristyminen tai samentunut alue näkökentässä.

Silmänpohjarappeumaa on olemassa kahta eri muotoa, kuivaa ja kosteaa. Noin 80 % rappeumista on kuivaa muotoa, joka etenee hitaasti. Sairauden etenemistä ei voida pysäyttää. Noin 20 % rappeumista on kosteaa muotoa, jossa tarkka näkö voi huonontua hyvin nopeasti. Tarkan näön alueelle muodostuu poikkeavia verisuonia, jolloin alueelle muodostuu nesteistä turvotusta. Aistinsolut tuhoutuvat ja seurauksena on näön huononeminen. Kosteaa rappeumaa voidaan hoitaa.

Silmänpohjarappeuma alkaa yleensä toisesta silmästä, mutta usein toinenkin silmä sairastuu. Koska sairaus etenee nopeasti, on tärkeää aloittaa hoito jo sairauden alkuvaiheessa.

Silmänpohjarappeumaa voidaan hoitaa lääkeainevalmisteella, joka estää verisuonten uudismuodostusta. Lääkeaine annetaan pistoksina silmään kuukauden välein. Hoito suunnitellaan yhdessä silmälääkärin kanssa. Lääkärin kanssa sovitaan myös hoitoihin liittyvistä silmälaboratoriotutkimuksista.

Ennen pistoksen antamista, silmän mustuainen laajennetaan silmätipoilla. Silmän pinta myös puudutetaan tipoilla juuri ennen toimenpidettä. Pistoksen aikana voi tuntua pientä paineen tunnetta silmässä.

Toimenpiteen jälkeen silmälääkäri mittaa hoidetun silmän paineen ja varmistaa, että hoito on sujunut toivotulla tavalla. Tulehdusten estämiseksi käytetään lääkärin ohjeiden mukaan silmätippoja. Silmän pistoskohta saattaa punoittaa toimenpiteen jälkeen. Punoitus häviää muutaman päivän kuluessa. Näkökentässä voi myös näkyä pieniä hiukkasia tai pilkkuja, jotka häviävät muutaman päivän kuluessa.
Mikäli toimenpiteen jälkeen silmässä tuntuu kipua, valonarkuutta, luomen turvotusta, lisääntyvää punoitusta, näön sumenemista, vääristymistä tai äkillistä heikentymistä, tulee ottaa välittömästi yhteyttä toimenpiteen suorittaneeseen lääkäriin.

Silmänpohjan injektiohoitoja ei tehdä Medilaserin silmäklinikoilla, vaan niitä palveluita tarjotaan Coronaria Silmäsairaalassa. Medilaser on osa Coronaria konsernia. 

Kysy lisää hoidosta

Hoito Medilaserissa

Koko henkilökuntamme tekee tiivistä yhteistyötä, jotta tiedämme ja tunnemme asiakkaidemme yksilölliset tarpeet hoidon jokaisessa vaiheessa. Näin voimme aina tarjota sinulle nopeaa ja sujuvaa henkilökohtaista palvelua.

Lue lisää hoidon kulusta
Medilaserin henkilökunta palvelee puhelimitse arkisin.

Asiakaspalvelumme auttaa

Ota yhteyttä! Kerromme mielellämme lisää kaikista tarjoamistamme palveluista.

Ota yhteyttä