Linssileikkaus

alk. 1 190 €  /silmä

Varaa aika maksuttomaan esitutkimukseen (arvo 95 €)
Varaa aika

Linssileikkaus

Linssileikkauksella voidaan korjata sekä silmien taittovirhe että iän myötä heikentynyt lähinäkö. Näönkorjaus toteutetaan ikänäön korjaamiseen suunnitelluilla silmänsisäisillä moniteholinsseillä – näin silmälasien käyttötarve vähenee olennaisesti tai niitä ei tarvita enää lainkaan.

Linssileikkauksessa silmän oman mykiön tilalle vaihdetaan monitehoinen tekomykiö, jossa on eri voimakkuusalueita. Suurin osa leikatuista kokee pärjäävänsä normaaliaskareissa kokonaan ilman laseja, osa leikatuista käyttää satunnaisesti lähilaseja pitkäkestoiseen tai erityistä tarkkuutta vaativaan lähityöskentelyyn. Silmälasien käyttötarve on kuitenkin leikkauksen jälkeen aina merkittävästi vähäisempi.

Linssileikkauksen tulos on pysyvä, koska linssinvaihdon jälkeen ikänäkö ei enää etene, eikä silmiin pääse syntymään / kehittymään harmaakaihia.

Ikänäkö tulee ennen pitkää meille kaikille

Ikänäöllä tarkoitetaan iän mukanaan tuomaa lähinäön heikkenemistä. Mykiö ja silmälihakset menettävät kimmoisuuttaan ja katseen tarkentaminen lähietäisyyksille heikkenee. Ensimmäiset ikänäön oireet alkavat yleensä 40 ikävuoden jälkeen. Lukiessasi ja muissa pikkutarkoissa askareissa kaipaat yhä enemmän valoa ja ennen pitkää tarvitset lukulasit tai moniteholasit lähelle katseluun.

Monella ikänäköisellä on lisäksi normaalia taittovirhettä eli plus- tai miinusnäköä tai hajataitteisuutta. Miinuslaseja käyttävä henkilö näkee helposti lähelle ottaessaan kaukolasit pois ja saattaa näin ollen pärjätä pitkäänkin ilman lukulaseja. Pluslaseja käyttävällä henkilöllä ikänäkö sen sijaan oireilee usein jo varhaisemmalla iällä. Riippumatta silmien taittovirheestä ikänäkö tulee ennen pitkää meille jokaiselle, eikä sitä voi ehkäistä tai parantaa omilla elämäntavoilla.

Kenelle linssileikkaus soveltuu?

Linssileikkaus soveltuu erityisen hyvin niille, joilla on ikänäön lisäksi kaukotaitteisuutta (pluslasit). Yleensä leikkaus tehdään molempiin silmiin.

Näin linssileikkaus etenee

1. Esitutkimus

Hoito alkaa aina perusteellisella esitutkimuksella, jossa kokeneet asiantuntijamme varmistavat soveltuvuutesi toimenpiteeseen. Silmien taittoarvot sekä rakenteet tutkitaan ja tarvittavien linssien voimakkuudet määritetään. Linssit tilataan erikseen asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Linssien saavuttua varataan aika toimenpiteeseen, johon pääsee nopeasti ilman pitkiä jonotusaikoja.

Linssileikkauksen esitutkimuksessa kartoitetaan silmien ja näkemisen tilanne.
Linssileikkaus sopii ikänäön korjaamiseen. Tekomykiön vaihdon myötä silmään ei pääse kehittymään harmaakaihia.

2. Toimenpide

Linssileikkaus tehdään samalla tekniikalla kuin kaihileikkaus, joka on yksi maailman yleisimmistä ja turvallisimmista kirurgisista toimenpiteistä. Silmän oma mykiö poistetaan ja tekomykiö viedään silmään vain muutaman millimetrin viillon kautta. Ompeleita ei tarvita, sillä leikkaushaava sulkeutuu itsestään.

3. Leikkauksen jälkeen

Kotiin pääsee noin tunnin kuluttua leikkauksesta. Sairaslomaa kirjoitetaan tavallisesti yksi viikko ja silmiä hoidetaan kuukauden ajan antibioottitipoilla. Silmissä voi olla muutaman vuorokauden ajan ärsytysoireita ja valonarkuutta mutta oireet ovat yleensä varsin lieviä. Kotiutuessasi saat mukaan tarkat kotihoito-ohjeet.

Tule leikkaukseen

Tarkemmat paikkakuntakohtaiset hinnat näet toimipisteen omalta sivulta.

Linssileikkaus

alk. 1 190 €

/silmä

tai Medilaser-tilillä 108 €/kk/12 kk

Rahoitus Medilaser-tilillä

Medilaserin tarjoamalla rahoitusvaihtoehdolla voit maksaa kätevästi osissa ja valita itse kuukausierän suuruuden. Rahoituksella voit jakaa maksusi jopa 72 kuukaudelle. Tilin voit hakea helposti ja vaivattomasti toimipaikoistamme tai voit hakea rahoituspäätöksen valmiiksi jo kotoasi.

Lue lisää Medilaser-tilistä

Medilaser kertoo linssileikkauksista

Usein kysyttyä

Kyllä voi. Laserleikkaus ei estä linssileikkausta eikä lisää toimenpiteen riskejä. Yleensä laserleikattu näkee kuitenkin edelleen hyvin kauas eli kyseessä on pelkästään lähinäön korjaustarve. Linssileikkauksen hyödyt ja haitat on punnittava tarkoin ja silmät tutkittava perusteellisesti ennen lopullista hoitopäätöstä.

Leikkausteknisesti toimenpide on sama. Linssileikkauksessa silmään asennetaan moniteholinssi, jolla näkee lähelle ja kauas eli toimenpiteellä poistetaan tai vähennetään silmälasien käyttötarvetta. Kaihileikkauksessa silmään asennettava linssi on yksitehoinen eli kaihileikkauksen jälkeen on käytettävä silmälaseja jollekin etäisyydelle. Yksityisellä sektorilla kaihileikkauksessa käytettävän linssin voi valita eli kaihileikkauksen yhteydessä on mahdollista samalla päästä eroon silmälaseista.

100%:sta takuuta emme voi antaa. Linssileikkauksen jälkeen osa käyttää silmälaseja ajoittain esimerkiksi näyttöpäätteelle tai pidempään lukiessa, suurin osa ei käytä laseja lainkaan. Kaikilla linssileikatuilla lasien käyttötarve on kuitenkin leikkauksen ansiosta huomattavasti vähentynyt. Jos katseluetäisyydet toimivat linsseillä mutta näössä on esim. hajataitteisuudesta johtuvaa epätarkkuutta, se voidaan korjata täydentävällä laserhoidolla joidenkin kuukausien päästä leikkauksesta.

Tekomykiötä ei tarvitse uusia, ratkaisu on siis pysyvä. Ikänäkö ei enää etene linssileikkauksen jälkeen.

Hoito Medilaserissa

Koko henkilökuntamme tekee tiivistä yhteistyötä, jotta tiedämme ja tunnemme asiakkaidemme yksilölliset tarpeet hoidon jokaisessa vaiheessa. Näin voimme aina tarjota sinulle nopeaa ja sujuvaa henkilökohtaista palvelua.

Lue lisää hoidon kulusta
Medilaserin henkilökunta palvelee puhelimitse arkisin.

Asiakaspalvelumme auttaa

Ota yhteyttä sinua lähimpään toimipisteeseen. Kerromme mielellämme lisää kaikista tarjoamistamme palveluista.

Ota yhteyttä

Kokenut kotimainen osaaja

Olemme Suomen suurin silmäkirurgiaan erikoistunut klinikkaketju. Teemme taittovirhe- ja kaihileikkauksia yli 20 vuoden kokemuksella. Ainoa tehtävämme on auttaa sinua näkemään kirkkaammin omilla silmilläsi, ilman laseja.

Varaa aika