SMILE-leikkaus

1 250 €  /silmä (ovh. 1 490 €)

Varaa aika maksuttomaan esitutkimukseen (arvo 95 €)
Varaa aika

SMILE

SMILE-toimenpiteessä sarveiskalvon sisään lähetetään femtosekuntilaserilla laserpulsseja kahteen päällekkäiseen kerrokseen. Kerrokset erottavat sarveiskalvon solukosta ohuen kerroksen eli lentikkelin, jonka paksuus määräytyy korjattavan taittovirheen mukaan. Femtosekuntilaserilla avataan lisäksi sarveiskalvon reunaosaan muutaman millimetrin levyinen tunneli, jonka kautta lentikkeli poistetaan sarveiskalvon sisältä. Solukerroksen poistaminen muuttaa sarveiskalvon taittovoimaa samoin kuin laserointi perinteisellä ns. excimer-laserilla.

Kenelle SMILE soveltuu?

SMILE-toimenpiteellä hoidetaan liki- ja hajataitteisuutta. Menetelmän eduista hyötyvät kaikki, ja erityisesti sitä suositellaan silloin, kun sarveiskalvon mekaaninen kestävyys halutaan säilyttää mahdollisimman muuttumattomana.

SMILE-leikkaus ei sovellu

  • Alle 18-vuotiaille
  • Raskaana oleville
  • Jos synnytyksestä on alle 6 kk
  • Jos imetyksen lopettamisesta on alle 3 kk
  • Jos henkilön sarveiskalvo on liian ohut tai epäsäännöllinen
  • Harmaakaihipotilaille
  • Keratoconus-potilaille

Näin SMILE-leikkaus etenee

1. Esitutkimus

Hoito alkaa aina yksilöllisellä esitutkimuksella, jossa kokeneet asiantuntijamme varmistavat soveltuvuutesi toimenpiteeseen. Perusteellisessa esitutkimuksessa mitataan näkö ja kartoitetaan kokonaisvaltaisesti kaikki silmien kuntoon ja näkökykyyn liittyvät tekijät. Huolellisten tutkimusten pohjalta laaditaan tarkka leikkaukseen ohjaava toimenpidesuunnitelma.

Leikkaukseen pääset aikaisintaan vuorokausi esitutkimuksen jälkeen, jolloin tutkimuksissa käytettyjen mustaisia laajentavien tippojen vaikutus on varmasti kokonaan poistunut ja voidaan varmistaa paras mahdollinen leikkaustulos.

2. Toimenpide

SMILE:ssä tehtävä muutaman millimetrin avaus sarveiskalvolla on vain murto-osa läppäleikkauksissa tehtävästä, joten toimenpide heikentää sarveiskalvoa vähemmän kuin perinteiset menetelmät. Sarveiskalvon pintaosan hermoihin ja kollageenisäikeisiin ei tarvitse koskea, eli leikkauksesta aiheutuu myös aiempaa vähemmän kuivasilmäisyyttä. SMILE-tekniikan etuna on lisäksi lähes oireeton toipuminen ja erittäin pieni riski miinusnäön palautumisesta vuosien varrella. Itse leikkaus on ohi nopeasti ja kivuttomasti.

3. Leikkauksen jälkeen

Toimenpiteen jälkioireina voi olla vetistystä ja hiekantunnetta mutta oireet ovat yleensä hyvin vähäisiä ja helpottavat jo muutaman tunnin kuluessa. Kotiin pääset jo tunnin parin kuluttua toimenpiteestä. Leikkauksen jälkeen näkö voi olla hieman utuinen, mutta se kirkastuu tavallisesti jo saman päivän aikana. Ensimmäisten parin viikon ajan silmiä hoidetaan antibiootti- ja kostutustipoilla. Kotiutuessasi saat mukaan tarkat kotihoito-ohjeet.

Tule leikkaukseen

SMILE-toimenpide on saatavilla Espoon, Kuopion, Seinäjoen, Tampereen ja Turun klinikoillamme. Tarkemmat paikkakuntakohtaiset hinnat näet toimipisteen omalta sivulta.

SMILE-leikkaus

alk. 1 250 € /silmä

tai Medilaser-tilillä 113 €/kk/12 kk

 

Rahoitus Medilaser-tilillä

Medilaserin tarjoamalla rahoitusvaihtoehdolla voit maksaa kätevästi osissa ja valita itse kuukausierän suuruuden. Rahoituksella voit jakaa maksusi jopa 72 kuukaudelle. Tilin voit hakea helposti ja vaivattomasti toimipaikoistamme tai voit hakea rahoituspäätöksen valmiiksi jo kotoasi.

Lue lisää Medilaser-tilistä

Hoito Medilaserissa

Koko henkilökuntamme tekee tiivistä yhteistyötä, jotta tiedämme ja tunnemme asiakkaidemme yksilölliset tarpeet hoidon jokaisessa vaiheessa. Näin voimme aina tarjota sinulle nopeaa ja sujuvaa henkilökohtaista palvelua.

Lue lisää hoidon kulusta

Asiakaspalvelumme auttaa

Ota yhteyttä sinua lähimpään toimipisteeseen. Kerromme mielellämme lisää kaikista tarjoamistamme palveluista.

Ota yhteyttä

Kokenut kotimainen osaaja

Olemme Suomen suurin silmäkirurgiaan erikoistunut klinikkaketju. Teemme taittovirhe- ja kaihileikkauksia yli 20 vuoden kokemuksella. Ainoa tehtävämme on auttaa sinua näkemään kirkkaammin omilla silmilläsi, ilman laseja.

Varaa aika