PRK-leikkaus

alk. 990 €  /silmä

Varaa aika maksuttomaan esitutkimukseen (arvo 95 €)
Varaa aika

PRK

PRK tarkoittaa pintalasertekniikkaa, josta käytetään nykyään usein myös nimitystä ASA (Advanced Surface Ablation) tai FLOW. Menetelmällä sarveiskalvon uusiutuva epiteeli poistetaan käyttämällä laserlaitteen epiteelinpoisto-ohjelmaa ennen varsinaista taittovirheen laserkorjausta. Epiteeli voidaan pintalaserleikkauksissa poistaa myös mekaanisesti, alkoholilla tai höylän kaltaisella instrumentilla. Epiteelin poistomenetelmällä ei ole merkittävää vaikutusta leikkauksesta toipumiseen tai näön palautumiseen eikä sillä ole merkitystä hoidon lopputuloksen kannalta.

Kenelle PRK soveltuu?

PRK:lla voidaan hoitaa miinusnäköä ja hajataitteisuutta sekä lievää plusnäköä. Menetelmää käytetään lääketieteellisin perustein esimerkiksi silloin kun taittovirhe on lievä, mutta sarveiskalvon paksuus riittämätön muita laserleikkauksia varten.

PRK ei sovellu

  • Alle 18-vuotiaille
  • Raskaana oleville
  • Jos synnytyksestä on alle 6 kk
  • Jos imetyksen lopettamisesta on alle 3 kk
  • Jos henkilön sarveiskalvo on liian ohut tai epäsäännöllinen
  • Harmaakaihipotilaille
  • Keratoconus-potilaille
  • Sydämentahdistinta käyttäville

Näin PRK-leikkaus etenee

1. Esitutkimus

Hoito alkaa aina yksilöllisellä esitutkimuksella, jossa kokeneet asiantuntijamme varmistavat soveltuvuutesi toimenpiteeseen. Perusteellisessa esitutkimuksessa mitataan näkö ja kartoitetaan kokonaisvaltaisesti kaikki silmien kuntoon ja näkökykyyn liittyvät tekijät. Huolellisten tutkimusten pohjalta laaditaan tarkka leikkaukseen ohjaava toimenpidesuunnitelma.

Leikkaukseen pääset aikaisintaan vuorokausi esitutkimuksen jälkeen, jolloin tutkimuksissa käytettyjen mustaisia laajentavien tippojen vaikutus on varmasti kokonaan poistunut ja voidaan varmistaa paras mahdollinen leikkaustulos.

Laserleikkauksen esitutkimuksessa kartoitetaan silmien ja näkemisen tilanne.
Laserleikkauksella voidaan korjata lähi- tai kaukonäköä. Medilaserissa tehdään SMILE, FEMTO, LASIK ja PRK-laserleikkauksia.

2. Toimenpide

PRK-toimenpiteessä sarveiskalvon pintaan ei tehdä läppää kuten uudemmissa menetelmissä, vaan uusiutuva pintasolukko poistetaan mekaanisesti ennen taittovirheen korjaavaa laserhoitoa. Leikkauksen jälkeen silmiä suojaamaan laitetaan pehmeät piilolinssit, joita pidetään toimenpiteen jälkeen 3 vuorokautta.

3. Leikkauksen jälkeen

PRK:n jälkeen silmä paranee hitaammin, mutta hoidon lopputulos on vastaava kuin uudemmilla menetelmillä. Leikkaushaavan vähitellen parantuessa silmissä voi olla kipua ja valonarkuutta muutaman vuorokauden ajan. Silmiin laitettavat kiputipat ja särkylääkkeet helpottavat oireita. Näkö on hoidon jälkeen sumea viikon-parin ajan. Lopulliseen näköarvojen vakiintumiseen voi kulua aikaa muutamia kuukausia. Sairauslomaa kirjoitetaan yksi viikko, mukaan lukien leikkauspäivä.

Tule leikkaukseen

Tarkemmat paikkakuntakohtaiset hinnat näet toimipisteen omalta sivulta.

PRK-leikkaus

alk. 990 € /silmä

tai Medilaser-tilillä 91 €/kk/12 kk

Rahoitus Medilaser-tilillä

Medilaserin tarjoamalla rahoitusvaihtoehdolla voit maksaa kätevästi osissa ja valita itse kuukausierän suuruuden. Rahoituksella voit jakaa maksusi jopa 72 kuukaudelle. Tilin voit hakea helposti ja vaivattomasti toimipaikoistamme tai voit hakea rahoituspäätöksen valmiiksi jo kotoasi.

Lue lisää Medilaser-tilistä

Hoito Medilaserissa

Koko henkilökuntamme tekee tiivistä yhteistyötä, jotta tiedämme ja tunnemme asiakkaidemme yksilölliset tarpeet hoidon jokaisessa vaiheessa. Näin voimme aina tarjota sinulle nopeaa ja sujuvaa henkilökohtaista palvelua.

Lue lisää hoidon kulusta
Medilaserin henkilökunta palvelee puhelimitse arkisin.

Asiakaspalvelumme auttaa

Ota yhteyttä sinua lähimpään toimipisteeseen. Kerromme mielellämme lisää kaikista tarjoamistamme palveluista.

Ota yhteyttä

Kokenut kotimainen osaaja

Olemme Suomen suurin silmäkirurgiaan erikoistunut klinikkaketju. Teemme taittovirhe- ja kaihileikkauksia yli 20 vuoden kokemuksella. Ainoa tehtävämme on auttaa sinua näkemään kirkkaammin omilla silmilläsi, ilman laseja.

Varaa aika