Kaihileikkaus

alk. 1 190   /silmä

Varaa aika maksuttomaan esitutkimukseen (arvo 95 €)
Varaa aika

Kaihileikkaus

Harmaakaihi on normaali ikääntymiseen liittyvä vaiva, joka tulee ennen pitkää lähes jokaiselle. Leikkaus on ainoa hoito kaihiin ja kaihileikkaus onkin yksi maailman yleisimpiä ja turvallisimpia kirurgisia toimenpideitä. Leikkaus on usein sitä helpompi, mitä aikaisemmassa vaiheessa se tehdään.

Kaihileikkauksessa kaihin samentaman mykiön tilalle asennetaan kirkas tekomykiö. Tekomykiöitä on erilaisia ja niiden avulla on mahdollista samalla vähentää silmälasien käyttötarvetta tai jopa päästä laseista kokonaan eroon.

Kelalta voi saada korvausta leikkauksen hinnasta, mikäli korvattavuuskriteerit täyttyvät.

Näin kaihileikkaus etenee

1. Esitutkimus

Jos epäilet kaihia tai sinulla on aiemmin todettu kaihi, voit varata ajan suoraan leikkauksen suorittavalle silmäkirurgille kaihileikkauksen esitutkimukseen. Teemme kaikki tarvittavat mittaukset ja tutkimukset leikkausta varten, tapaat henkilökohtaisesti oman leikkaavan lääkärisi ja saat yksilöllisen hoitosuunnitelman. Leikkaukseen pääsee nopeasti, usein jo viikon-kahden sisällä esitutkimuksesta.

Ennen kaihileikkausta tarkistetaan kaihin tilanne.
Kaihileikkauksessa kaihin samentama mykiö korjataan kirkkaalla tekomykiöllä.

2. Toimenpide

Kaihi leikataan silmätippapuudutuksessa. Samentunut mykiö poistetaan ja tilalle asetetaan akryylimuovista valmistettu tekomykiö. Nopea toimenpide tehdään ultraäänellä nykyaikaista fakotekniikkaa käyttäen.

3. Leikkauksen jälkeen

Kotiin pääsee tavallisimmin tunnin kuluttua leikkauksesta. Kokonaisuudessaan klinikkakäyntiin on hyvä varata noin kaksi tuntia. Näkö palautuu normaaliksi muutaman päivän kuluessa ja jälkioireet ovat hyvin lieviä. Ensimmäisen kuukauden ajan silmää hoidetaan antibioottitipoilla. Sairauslomaa kirjoitetaan tarvittaessa. Ensimmäinen silmälääkärin kontrollikäynti on noin kuukauden kuluttua leikkauksesta.

Tule leikkaukseen

Tarkemmat paikkakuntakohtaiset hinnat näet toimipisteen omalta sivulta.

Kaihileikkaus

alk. 1 190 €
/silmä

tai Medilaser-tilillä 108 €/kk/12 kk

Rahoitus Medilaser-tilillä

Medilaserin tarjoamalla rahoitusvaihtoehdolla voit maksaa kätevästi osissa ja valita itse kuukausierän suuruuden. Rahoituksella voit jakaa maksusi jopa 72 kuukaudelle. Tilin voit hakea helposti ja vaivattomasti toimipaikoistamme tai voit hakea rahoituspäätöksen valmiiksi jo kotoasi.

Lue lisää Medilaser-tilistä

Lisälinssillä entistä laadukkaampaa näkemistä

Jos aiemmin tehdyn kaihileikkauksen jälkeen silmissäsi on vielä taittovirhettä tai haluat nähdä paremmin sekä kauas että lähelle ilman silmälaseja, kysy lääkäriltäsi mahdollisuudesta asentaa silmiisi lisälinssit. Lisälinsseillä voidaan korjata liki-, kauko- tai hajataitteisuutta tai päivittää aiemmin yksitehoisena tehty kaihileikkaus monitehoiseksi, jolloin silmälaseista on mahdollista luopua jopa kokonaan.

Kaihileikkauksessa kaihin samentama mykiö korvataan tekomykiöllä, jonka vahvuus määritetään mittausten perusteella. Tekomykiöitä on erilaisia, joista silmän rakenteiden sekä yksilöllisten näkötarpeiden perusteella valitsemme sinulle parhaiten soveltuvan:

Kaihin aiheuttama näköhaitta voidaan poistaa asentamalla silmään yksitehoinen peruslinssi. Tavallisesti peruslinssin vahvuus määritetään niin, että leikkauksen jälkeen näkee hyvin tai kohtalaisesti kauas. Lukemiseen sekä mahdolliseen hajataittoon tarvitaan leikkauksen jälkeen vielä silmälasit.

Silmän pinnan epätasaisuudet voivat aiheuttaa näköä heikentävää hajataitteisuutta. Hajataitteisuutta voi olla merkittäviäkin määriä, vaikka sitä ei olisi tarvinnut aiemmin korjata silmälaseilla. Tämä johtuu siitä, että mykiön poistaminen muuttaa silmän kokonaistaittovoimaa. Hajataitteisuutta korjaava eli toorinen tekomykiö minimoi leikkauksen jälkeisen hajataitteisuuden ja mahdollistaa parhaan mahdollisen näöntarkkuuden. Tavallisesti hajataitteisuutta korjaavan tekomykiön vahvuus määritetään niin, että leikkauksen jälkeen näkee hyvin kauas. Lukemiseen tarvitaan leikkauksen jälkeen vielä silmälasit.

Mikäli kaihileikkauksella halutaan minimoida leikkauksen jälkeinen silmälasien käyttötarve, leikkaus voidaan toteuttaa monitehoisilla tekomykiöillä. Monitehoiset tekomykiöt korjaavat kaukonäön lisäksi lähinäköä, jolloin silmälaseista, mukaan lukien lukulasit, on mahdollista päästä kokonaan eroon. Monitehoiset tekomykiöt soveltuvat yleensä silloin, kun silmissä ei ole kaihin lisäksi muita silmäsairauksia ja kaihileikkaus tehdään molempiin silmiin.

Medilaser kertoo kaihileikkauksista

Usein kysyttyä

Harmaakaihi ei kasva uudelleen eli varsinaista kaihileikkausta ei ole tarvetta uusia. Jos näkö tuntuu epätarkalta kaihileikkauksen jälkeen, syynä voi olla ns. jälkikaihi, jota tulee muutamalle prosentille leikatuista. Jälkikaihi hoidetaan laseroimalla.

Todennäköisesti kyllä, mikäli leikkaus toteutetaan vakio- eli yksiteholinsseillä. Linssivalinnalla voi kuitenkin vaikuttaa silmälasien käyttöasteeseen kaihileikkauksen jälkeen; korkean teknologian moniteholinsseillä on mahdollista päästä kaihileikkauksen yhteydessä eroon laseista jopa kokonaan.

Nykymenetelmillä kaihin kypsyttelyyn ei ole mitään perusteita. Päinvastoin toimenpide on sen helpompi mitä aikaisemmassa vaiheessa kaihi hoidetaan. Kaihileikkaukseen voi ja kannattaa hakeutua heti kun kaihin aiheuttama näön heikkeneminen heikentää elämänlaatua ja vaikeuttaa jokapäiväisiä askareita.

Hoito Medilaserissa

Koko henkilökuntamme tekee tiivistä yhteistyötä, jotta tiedämme ja tunnemme asiakkaidemme yksilölliset tarpeet hoidon jokaisessa vaiheessa. Näin voimme aina tarjota sinulle nopeaa ja sujuvaa henkilökohtaista palvelua.

Lue lisää hoidon kulusta
Medilaserin henkilökunta palvelee puhelimitse arkisin.

Asiakaspalvelumme auttaa

Ota yhteyttä sinua lähimpään toimipisteeseen. Kerromme mielellämme lisää kaikista tarjoamistamme palveluista.

Ota yhteyttä

Kokenut kotimainen osaaja

Olemme Suomen suurin silmäkirurgiaan erikoistunut klinikkaketju. Teemme taittovirhe- ja kaihileikkauksia yli 20 vuoden kokemuksella. Ainoa tehtävämme on auttaa sinua näkemään kirkkaammin omilla silmilläsi, ilman laseja.

Varaa aika