Näin Medilaser hoitaa

Medilaserin asiakkaana voit aina luottaa siihen, että meiltä saat asiantuntevaa ja yksilöllistä palvelua, jossa sinun hyvinvointisi on kaiken keskiössä. Meille voit tulla keskustelemaan kaikista näköösi liittyvistä kysymyksistä. Näönkorjausleikkausten lisäksi tarjoamme laaja-alaisesti monia muitakin silmien terveyteen liittyviä tutkimuksia ja erikoispalveluita.

Näin Medilaser hoitaa

Medilaserin asiakkaana voit aina luottaa siihen, että meiltä saat asiantuntevaa ja yksilöllistä palvelua, jossa sinun hyvinvointisi on kaiken keskiössä. Meille voit tulla keskustelemaan kaikista näköösi liittyvistä kysymyksistä. Näönkorjausleikkausten lisäksi tarjoamme laaja-alaisesti monia muitakin silmien terveyteen liittyviä tutkimuksia ja erikoispalveluita.

Slider

Hoidon kulku

1. Maksuton leikkauskartoitus

Medilaserin maksuttomassa puolen tunnin mittaisessa leikkauskartoituksessa käydään puhelimessa läpi sinun näkemisen tilanne nykyisellään ja kuinka Medilaserin silmäleikkauspalveluilla voitaisiin auttaa  sinua näkemään paremmin. Maksuttoman leikkauskartoituksen tekee silmäkirurgiaan erikoistunut optikko tai silmähoitaja.

Leikkauskartoituksen jälkeen sinulla on tiedossa suositeltu leikkausmenetelmä ja alustava kustannus leikkaukselle.

Varaa aika
Linssileikkauksen esitutkimuksessa kartoitetaan silmien ja näkemisen tilanne.

2. Esitutkimus

Medilaserin perusteellisessa esitutkimuksessa, jossa silmäkirurgiaan erikoistunut optikkomme kartoittaa silmiisi parhaiten sopivan leikkausmenetelmän. Tarvittaessa saat esitutkimuksen jälkeen vielä henkilökohtaisen konsultaation leikkauksen suorittavalta lääkäriltä.

Leikkaukseen pääset aikaisintaan vuorokausi esitutkimuksen jälkeen, ilman jonotusta. Esitutkimus ei sido sinua mihinkään, halutessasi voit harkita leikkausta rauhassa. 

Ennen esitutkimusta ole viikko ilman piilolinssejä. Tule tutkimukseen ilman voimakasta silmämeikkiä, koska se saattaa haitata tehtäviä mittauksia. Silmälasit, käytössä olevien lasien silmälasikortti tai viimeisin silmälasiresepti on hyvä ottaa mukaan. Varaudu siihen, että esitutkimuksessa käytetään tarvittaessa mustuaista laajentavia tippoja, jotka estävät autolla ajon tutkimuksen jälkeen. Varaa tutkimukseen aikaa noin 1 tunti.

Varaa aika

3. Toimenpide

Leikkaukset tehdään päiväkirurgisina toimenpiteinä paikallispuudutuksessa. Itse operaatio on ohi nopeasti. Ensimmäisten tuntien ajan leikkauksesta silmissä voi tuntua roskaisuuden tunnetta, pistelyä ja vetistystä. Pintaoireet helpottavat nopeasti, eikä kipulääkitystä usein tarvita.

Toimenpiteen jälkeen lääkäri tarkastaa silmän ja sairaanhoitajat käyvät kanssasi läpi kotihoito-ohjeet. Kotiin pääset jo tunnin kuluttua toimenpiteestä. Näkö voi olla hieman utuinen vielä leikkauspäivänä, mutta kirkastuu tavallisesti jo samana päivänä. Lopullinen näöntarkkuus vakiintuu muutaman viikon sisällä.

Linssileikkaus sopii ikänäön korjaamiseen. Tekomykiön vaihdon myötä silmään ei pääse kehittymään harmaakaihia.

4. Leikkauksen jälkeen

Omatoiminen jälkihoito tapahtuu yleensä antibioottisten ja kosteuttavien silmätippojen avulla. Leikkauksen jälkeen saat mukaasi tarkat omaa leikkaustasi koskevat kotihoito-ohjeet. Lisäksi kotiuttamisen yhteydessä sovitaan yhden ja kuuden kuukauden jälkeen leikkauksesta tehtävät kontrollikäynnit, joilla varmistetaan, että toipuminen on sujunut suunnitellusti. 

Saat mukaasi myös leikkauksesi hoitaneen lääkärin henkilökohtaiset yhteystiedot. Näin varmistamme, että voit ottaa meihin yhteyttä kaikissa toipumiseesi liittyvissä kysymyksissä.

Asiantuntijamme kertovat

Silmäleikkaus Medilaserissa

Hoitoprosessi aloitetaan käymällä hoitoarviossa, jossa kartoitetaan silmien tilanne. Leikkaukseen pääsee jo kahden viikon sisällä esitutkimuksesta.

Silmäkirurgian turvallisuus

Eri silmäleikkaukset ovat erittäin yleisiä ja turvallisia toimenpiteitä. Silmäkirurgeillamme on vankka kokemus ja he arvioivat jokaisen leikkauksen yksilöllisesti. Silmäleikkausten riskit ovat pieniä, mutta turhia riskejä ei oteta.