Ajatus silmäleikkauksesta voi pelottaa. Tämän vuoksi on hyvä raottaa verhoa silmäleikkausklinikalle ja tutustua henkilökuntaan. Minkälaiset silmäterveyden ammattilaiset hoitavat sinua silmäleikkauksen aikana?

Esitutkimus aloitetaan optikon suorittamalla näöntutkimuksella ja tarkalla silmän rakenteiden kuvantamisella. Optikoilla on peruskoulutuksensa puolesta vahva tietämys silmäterveydestä. Tämän lisäksi he ovat saaneet erillisen koulutuksen näönkorjausleikkauksiin.

Optikolla on aikaa keskustella muun muassa leikkaukseen liittyvistä peloista ja ennakkokäsityksistä sekä soveltuvista menetelmistä. Monesti asiakkaita askarruttavat pienet yksityiskohdat, joista ei löydy helposti tietoa internetistä tai esitteistä. Näihin kysymyksiin optikko vastaa mielellään.

Sairaanhoitaja leikkauksessa vain sinua varten

Koko prosessin ajan sinua hoitaa kokenut, silmäkirurgiaan erikoistunut sairaanhoitaja, joka tuntee prosessin ja auttaa sinua kaikissa käytännön asioissa. Itse leikkauksessa on aina yksi sairaanhoitaja vain ja ainoastaan asiakasta varten. Halutessasi hän pitää vaikka kädestäsi kiinni ja rauhoittelee leikkauksen aikana. Hoitajat ovat asiakasta varten.

Satojen leikkausten kokemuksella

Leikkaavan lääkärin tapaat ennen leikkausta, halutessasi useammankin kerran. Lääkäri on tutustunut taustatietoihisi ja esitutkimuksessa saatuihin tuloksiin, joiden pohjalta hän tekee lopullisen päätöksen käytettävästä menetelmästä.

Lääkäreiden tärkein tehtävä on kuitenkin leikata. Ja juuri leikkaamisen ammattilaisia he ovatkin. Jokaisella sinua hoitavalla lääkärillä on takanaan kolminumeroinenluku onnistuneita silmäleikkauksia. Ammattilaiselle operaatio osa päivittäistä rutiinia, mutta leikattavalle se voi aukaista uuden, silmälasittoman sivun elämässä.