Silmälasit voivat olla hankalat arjessa varsinkin, jos hektinen elämäntyyli onnistuu heittämään lasitkin mutkalle kerta toisensa jälkeen. Tero Vesalalle oli viimeinen niitti, kun hän jälleen kerran istui tuhannen euron lasien päälle: rits ja räts. Millainen apu Vesalalle löytyi laserleikkauksesta?

Rits, räts ja naps! Ja taas silmälasit olivat väärässä paikassa väärään aikaan. Sangat taittuvat ja vääntyvät, nenätyynyt ovat taas huonosti ja pahimmillaan linssit menevät säröille tai jopa pirstaleiksi. Tero Vesala on yksi heistä, jotka kyllästyivät ongelmiin silmälasien kestävyyden kanssa.

– Tein päätöksen silmäleikkaukseen lähtemiseen, kun istuin jälleen kerran tuhannen euron silmälasini rikki. Näitä kun menee kerran vuodessa vähintään, niin jossain kohtaa menee kuppi nurin, Vesala kertoo.

Vesala kävi näönkorjausleikkauksen esitutkimuksessa asiantuntijan pakeilla, jonka jälkeen hänelle tehtiin SMILE-laserleikkaus. Leikkauksen hinta on noin kolmien silmälasien luokkaa.

SMILE-toimenpiteessä silmän sarveiskalvolle tehdään vain muutaman millimetrin avaus. SMILE-toimenpide onkin sarveiskalvolle huomattavasti hellävaraisempi toimenpide kuin perinteiset menetelmät ja aiheuttaa siten myös vähemmän kuivasilmäisyyttä.

Huomattava helpotus

Silmäleikkauksen jälkeen Vesalan aktiivinen elämäntyyli on jatkunut entistä ehompana ilman lasien aiheuttamia esteitä. Metsästysharrastuskin on muuttunut lasittomuuden myötä entistä miellyttävämmäksi.

– Ei tarvitse enää hakea silmälaseja! Eikä metsällä ollessa esimerkiksi räntäsade ole jatkuvasti linsseissä kiinni eikä juostessa hikoile linssejä tukkoon.

Leikkauksen jälkeen ei tarvitse kärsiä turhaan

Leikkauksen jälkeen annetaan tarkat kotihoito-ohjeet ja silmiä hoidetaan antibiootti- ja kostetutustipoilla, mutta muuta isompaa jälkihoitoa ei ole.

Tero Vesala ei ole katunut leikkauksessa käyntiä hetkeäkään.

— SMILE-leikkaus oli yksi elämäni parhaista päätöksistä.

Jos tuleva vuosi 2019 ilman laseja kuulostaisi hyvältä, varaa aikasi maksuttomaan esitutkimukseen niin selvitetään voisitko sinäkin nähdä ilman laseja!