Häiritsevätkö kaihin oireet arkeasi? Oletko harkinnut kaihileikkaukseen menemistä? Leikkaus on sitä helpompi mitä aiemmassa vaiheessa se tehdään. Nämä neljä tärppiä auttavat sinua tekemään päätöksen: miten hyötyisit kaihileikkauksesta?

1. Silmälasien uusiminen loppuu

Joudutko hankkimaan joka vuosi uudet lasit, koska näkö vain tuntuu heikkenevän? Harmaakaihi heikentää ajan myötä näköä siihen pisteeseen, että lasien tehoja joudutaan nostamaan jatkuvasti. Lasien uusimisen vaivannäön lisäksi on asiassa myös rahallinen puolensa. Silmälasien jatkuvan uusimisen hinta voi olla kompensoitu muutamassa vuodessa. Kaihileikkauksen hinta alkaa noin 1300 eurosta. Hintatietomme löydät täältä. Korvauskriteereiden täyttyessä olet oikeutettu Kela-korvaukseen.

2. Silmälasien tarve vähenee tai poistuu jopa kokonaan

Kaihileikkauksen avulla silmälasien käyttötarve vähenee tai poistuu jopa kokonaan, riippuen linssistä joka silmiin asetetaan. Kaihileikkauksen yhteydessä voidaan korjata lähi- tai kaukonäköä tai molempia, jolloin silmälaseista voi päästä kokonaan eroon. Reilusta kauko-, liki- tai hajataitosta kärsineillä jo mykiön vaihtaminen samentuneesta kirkkaaseen voi vähentää silmälasien käyttötarvetta. Lue lisää kaihileikkauksen mahdollisuuksista.

3. Silmiä ei häikäise niin usein

Harmaakaihin viheliäisimpiä ongelmia on silmien jatkuva häikäisy. Kesäisin on hankala viettää aikaa ulkona, kun auringonpaiste häikäisee. Myös kaikenlaisten moottoriajoneuvojen ajaminen erityisesti pimeään aikaan voi olla hyvinkin riskialtista. Kaihileikkauksen jälkeen mykiön samentumat eivät enää heijasta ja häikäisyongelma poistuu.

Autolla ajaminen ja merimerkkien näkeminen helpottuivat – mitä muita etuja kaihileikkauksesta oli Heikille?

4. Värinäkö kirkastuu

Kaihin samentamat mykiöt vaikuttavat myös värinäköön. Kaihin edetessä värit haalistuvat hiljalleen, eikä asiaan välttämättä edes kiinnitä huomiota. Ruusujen punaisuus ja taivaan sini ovatkin leikkauksen jälkeen iloisia yllätyksiä, kun värisävyt eivät enää näytä olevan peräisin huonosta putkitelevisiosta.

Jos nämä vinkit saivat harkitsemaan kaihileikkaukseen menemistä, ota yhteyttä lähimpään klinikkaasi ja varaa itsellesi aika kaihimittaukseen.