Oletko harkinnut kaihileikkaukseen menemistä? Leikkaus on sitä helpompi mitä aiemmassa vaiheessa se tehdään. Nämä neljä tärppiä auttavat sinua tekemään päätöksen: miten hyötyisit kaihileikkauksesta?

1. Silmälasien uusiminen loppuu

Joudutko hankkimaan joka vuosi uudet lasit, koska näkö vain tuntuu heikkenevän? Piinaava harmaakaihi heikentää ajan myötä näköä siihen pisteeseen, että lasien tehoja joudutaan nostamaan jatkuvasti.

Lasien uusimisen vaivannäön lisäksi on asiassa myös rahallinen puolensa. Kaihileikkaus maksaa keskimäärin hieman yli 1 000 € / silmä. Silmälasien jatkuvan uusimisen hinta on muutamassa vuodessa kompensoitu. Korvauskriteereiden täyttyessä olet oikeutettu Kela-korvaukseen.

2. Silmälasien tarve vähenee tai poistuu jopa kokonaan

Kaihileikkauksen avulla silmälasien käyttötarve vähenee tai poistuu jopa kokonaan, riippuen linssistä joka silmiin asetetaan. Kaihileikkauksen yhteydessä voidaan korjata lähi- tai kaukonäköä tai molempia, jolloin silmälaseista voi päästä kokonaan eroon. Reilusta kauko-, liki- tai hajataitosta kärsineillä jo mykiön vaihtaminen samentuneesta kirkkaaseen voi vähentää silmälasien käyttötarvetta.

3. Silmiä ei häikäise niin usein

Harmaakaihin viheliäisimpiä ongelmia on silmien jatkuva häikäisy. Kesäisin on hankala viettää aikaa ulkona, kun auringonpaiste häikäisee. Myös kaikenlaisten moottoriajoneuvojen ajaminen erityisesti pimeään aikaan voi olla hyvinkin riskialtista. Kaihileikkauksen jälkeen mykiön samentumat eivät enää heijasta ja häikäisyongelma poistuu.

4. Värinäkö kirkastuu

Kaihin samentamat mykiöt vaikuttavat myös värinäköön. Kaihin edetessä värit haalistuvat hiljalleen, eikä asiaan välttämättä edes kiinnitä huomiota. Ruusujen punaisuus ja taivaan sini ovatkin leikkauksen jälkeen iloisia yllätyksiä, kun värisävyt eivät enää näytä olevan peräisin huonosta putkitelevisiosta.

Jos nämä vinkit saivat harkitsemaan kaihileikkaukseen menemistä, ota yhteyttä lähimpään klinikkaasi ja varaa itsellesi aika maksuttomaan kaihimittaukseen.