Silmien laserleikkauksista kuulee monenlaisia myyttejä. Yksi näistä on leikkauksen ”vaarallisuus”. Älä anna huhupuheiden hämätä sinua, vaan lue asiantuntijoiden faktat leikkauksen turvallisuudesta.

Lyhyesti – kyseessä on erittäin turvallinen leikkaus. Yksin Suomessa tehdään tuhansia leikkauksia vuodessa. Valtaosa leikkauksista sujuu siis ilman komplikaatiota, ja yleensä haittaoireet ovat verrattain harmittomia.

– Yleisin riski on silmien kuivuminen laserleikkauksen jälkeen. Tällöin potilas joutuu käyttämään kostutustippoja muutaman kuukauden ajan leikkauksen jälkeen, kertoo silmätautien erikoislääkäri Kimmo Koskela.

A ja O turvallisuudessa on huolellinen esitutkimus, jossa käy ilmi soveltuuko leikkaus juuri sinulle. Esitutkimuksessa pyritään selvittämään, ettei asiakkaalla ole esimerkiksi lääkitystä tai sukurasitetta, joka vaikuttaisi leikkauksen turvallisuuteen. Silmien tarkan tutkimisen ansiosta leikkauksen sopivuus pystytään varmistamaan melko tarkasti.

Kotiin jo samana päivänä

Itse toimenpide suoritetaan päiväkirurgisena toimenpiteenä paikallispuudutuksessa. Kotiin pääset jo noin tunnin-parin kuluttua toimenpiteestä.

Hyvät ja tarkat kotihoito-ohjeet ovat osa turvallista leikkauskokemusta. Saat hoito-ohjeet kirjallisena, ja ne käydään läpi myös leikkauspäivänä. Kotona hoitoa jatketaan antibioottisilla silmätipoilla sekä kostutustipoilla, koska silmät ovat operaation jälkeen kuivat.

Prosessi jatkuu leikkauksen jälkeen silmälääkärin kontrollilla noin kuukauden kuluttua leikkauksesta. Puoli vuotta leikkauksen jälkeen näkö tarkastetaan optikolla. Näin varmistetaan prosessin turvallisuus ja lopputulokseen tyytyväinen asiakas.

Pitkän linjan silmäkirurgi Medilaserin ylilääkäri Harri Koskela summaa leikkauksen turvallisuuden seuraavasti.

– Silmäkirurgia on tänä päivänä hyvin turvallista. Komplikaatioita on vähän, ja jos niitä tulee, ne pystytään hoitamaan asianmukaisesti niin, ettei niistä jää pysyvää haittaa.

Varaa aika tästä  maksuttomaan hoitoarvioon, jossa selvitetään sinun mahdollisuutesi silmälasittomaan elämään!