Näön kirurgista korjaamista pidetään kalliina operaationa. Usein kuitenkin unohtuu, että myös muut näönkorjausmenetelmät vaativat rahallista satsausta. Rillejä ei ilman riihikuivaa saa hankittua.

Silmälasit ovat tuote, josta ei kannata säästää. Ne ovat päälläsi joka päivä. Niitä katsovat itsesi lisäksi myös perheesi, ystäväsi ja työkaverisi. Silmälasit myös viestivät aina jotain sinusta – halusit tai et.

Silmälasien keskihinta vuonna 2016 oli 377 euroa. Kaikki silmälasikaupoilla käyneet tietävät, että tuon summan saa helposti upotettua jo pelkkiin kehyksiin. Ja miksi ei upottaisi? Parhaimmillaan silmälasit korjaavat näön ja ovat tärkeä osa asustetta.

Keskimäärin suomalaisten silmälasien uusimisväli on 1–2 vuotta. Suurin osa käyttää samaan aikaan enemmän kuin yksiä laseja, joten lasien kustannukset voivat nousta yllättävän korkeiksi.

Leikkauksella eroon laseista?

Miten silmälasien hinnat sitten vertautuvat silmäleikkauksen hintaan? Keskihintainen silmien laserleikkaus maksaa noin 2000 – 3 000 euroa kahdelta silmältä. Tällä hinnalla saa noin kuudet silmälasit. Edellä mainitulla uusimisvälillä leikkaus maksaa itsensä takaisin muutamassa vuodessa. Useat silmäklinikat tarjoavat myös osamaksuvaihtoehtoa, joten kustannukset voi jakaa useampaan erään.

Silmälaseista luopuminen synnyttää myös lisäarvoa, jota rahalla on vaikea tai jopa mahdoton mitata. Päivittäisen elämän helppous ilman laseja on asia, jonka arvoa ei pysty rahaksi muuttamaan. Myös monelle peilikuva ilman laseja on mieluisampi kuin kakkuloiden kera. Ja jos lasit kruunaavat tietyn asukokonaisuuden, ovat asustelasitkin merkittävästi halvemmat ilman vahvuuksia.

Meillä Medilaserissa on käytössä useita vaihtoehtoisia rahoitusratkaisuja, joista jokainen löytää varmasti itselleen sopivimman vaihtoehdon. Lue lisää rahoitusratkaisuista täältä »