Pääesikunnassa turvallisuussektorilla työskentelevä insinöörikapteeni Mika Kiiskinen korjasi lähinäkönsä linssileikkauksella jo ennen varsinaisten lukulasien hankintaa.

Kiiskinen muistelee aikaa ennen leikkausta:

– ​Erilaisia ”markettilaseja” oli ehtinyt kertyä jo läjäpäin. Ne olivat yleensä rikki, likaisina tai hukassa, joten osaan kuvitella, mitä touhu olisi ollut varsinaisten silmälasien kanssa.

Leikkaus oli nappiin ajoitettu. Silmälasit olisivat vaikeuttaneet huomattavasti esimerkiksi maastoharjoituksia, jotka edellyttävät suojanaamarien, kypärien ja muiden erilaisten varusteiden käyttöä. Töiden ulkopuolella Kiiskinen harrastaa mm. kamppailulajeja ja metsästystä.

– Kamppailuharrastusta helpottaa kummasti, kun vastustajan näkee kunnolla. Myös metsästys on helpompaa kun sekä jyvän että kohteen erottaa terävänä.

Kiiskinen vertaa itse toimenpidettä hammaslääkärikäyntiin: leikkaus oli todella vaivaton ja helppo. Pari tuntia leikkauksen jälkeen pystyi jo lukemaan tekstiä kännykän ruudulta ja viikon kuluttua leikkauksesta näkö oli jo todella terävä sekä kauas että lähelle.

– Vaikka linssileikkauksesta on kulunut jo aikaa, niin vieläkin tuntuu oudolta se, kuinka terävinä voi pienetkin asiat nähdä heikossakin valaistuksessa.

– Omalta osaltani pystyn varauksetta suosittelemaan leikkausta kaikille sitä harkitseville. Monet eivät tunnu tietävän, että linssileikkauksella pystyy pysyvästi korjaamaan sekä lähi- että kaukonäön.

Mikan ja muiden asiakkaidemme kokemuksia voit katsoa Youtube-kanavaltamme. Samalta kanavalta löydät myös muita videoita, mm. asiantuntijamme kertovat-osuuden.