Kirsi Kainulainen

Hoito: SMILE-laserleikkaus

Kirsi Kainulainen on ratamoottoripyöräilyn puoliammattilainen, joka hakeutui Medilaserille silmien laserleikkaukseen. Kirsi päätyi moottoriurheilun pariin isänsä ja setänsä kautta. Hän on ajanut kilpaa radalla ja jäällä, sekä purkkiorjana eli matkustajana sivuvaunuluokassa. Ensimmäisen motocross-pyöränsä Kirsi sai alle nelivuotiaana, ja ensimmäiseen kansalliseen kilpailuunsa hän osallistui 11-vuotiaana. Myöhemmin ratamoottoripyöräily imaisi mukaansa, ja kun Kirsi pääsi kilpailemaan lajissa 15-vuotiaana, sai motocross jäädä. Sivuvaunuluokka tuli kuvioihin vuonna 2013, ja kahden vuoden kuluttua Kirsi liittyi Pekka Päivärinnan sivuvaunuun.

Kilpailuissa on kertynyt menestystä niin ratamoottoripyöräilystä kuin ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokasta – aina MM-kultaan asti. Ratamoottoripyöräilyn sivuvaunuluokan ensimmäisen kilpailukauden tuloksena oli MM-pronssi, seuraavana vuonna Kirsi ja Pekka saavuttivat MM-osakilpailun voiton ja lopulta maailmanmestaruuden. Mitalien ansiosta Pekka oli vuonna 2015 viisinkertainen maailmanmestari, ja Kirsi ensimmäinen nainen, joka ylsi maailmanmestaruusmitaleille! Vuonna 2017 Kirsi jätti sivuvaunuluokan taakseen, ja alkoi keskittyä ratamoottoripyöräilyn saralla soolokilpailuun, jossa hän kilpailee edelleen Alpe Adria -sarjassa.

Miten huonontunut näkö vaikutti Kirsin elämään, ja miksi silmälasit tai piilolinssit eivät olleet vaihtoehto? Katso video tai lue alta!

Kirsiä haastatteli Medilaserin Jaakko Hannuksela.

 

Jaakko: Kirsi, mikä on tittelisi? Olet ratamoottoripyöräilijä ja puoliammattilainen siinä, oliko näin?

Kirsi: Kyllä vain.

Jaakko: Mistä innostuksesi ajamiseen on lähtenyt?

Kirsi: Se on ollut perheessä hyvin vahvasti. Isä ja isän veli ovat ajaneet, ja sitä kautta minä olen päässyt mukaan siihen. Olin 3,5-vuotias, kun aloitin sen homman.

Jaakko: Kerro vähän saavutuksistasi.

Kirsi: Minulla on SM-pronssia ja Pohjoismaiden mestaruus -pronssia. Sivuvaunun puolella olen kisannut purkkiorjana ihan MM-tasolla asti. Sieltä on pronssi, hopea ja maailmanmestaruus.

Jaakko: Saavutuksia löytyy. Minkälaista elämää elät?

Kirsi: Hyvin yksille napeille tehtyä elämää. Töihin, treenaamaan ja sitten taas töihin ja treenaamaan. Ja sitten on kisakausi. Yli puoli vuotta olen kisareissuilla, ja aina tulen hirveällä kiireellä takaisin töihin.

Jaakko: Ja nyt tämä sinun leikkaus ajoittuukin kisakausiesi väliin.

Kirsi: Kyllä vain. Kisaohjelma on aika tiivis. Olen aina pari viikkoa reissussa ja sitten käyn viikon tai puolitoista tekemässä töitä. Ja sitten takaisin kisareissulle.

Jaakko: Kun tulet kisareissulta takaisin Suomeen, niin mitä teet täällä?

Kirsi: Teen rakennushommaa. Minulla on oma toiminimi y-tunnuksella. Työskentelen päivät rakennuksella.

Jaakko: Treenaat varmaan vapaa-ajalla muutenkin?

Kirsi: Joo, kyllä. Hirmu monipuolinen on tämä harrastushomma minulla. Ylläpidän kuntoa monella eri tavalla. Kuntosaliharjoittelu, nyrkkeily, juoksulenkit – kaikkea mahdollista. Moottoriurheilu ei rajoita millään tavalla treenaamista, että pitäisi aina olla juuri lajinomaista treeniä. Eli treenaan vähän sen mukaan, mikä tuntuu sinä päivänä hyvältä.

Jaakko: Nyt kun mietitään, että aiheena on laserleikkaus, niin käytätkö muuten piilolinssejä tai silmälaseja?

Kirsi: No enpä oikeastaan. Tällä kaudella vasta tuli meikäläisen kuvaan nämä piilolinssit. Aikaisemmin olen silmälaseja kokeillut ja toki itselläni on sellaiset, mutta en ole koskaan oppinut käyttämään niitä. Työskennellessä ja urheillessa ne ovat hirveän kömpelöt. Ne huurtuvat ja ovat aina jotenkin tiellä.

Jaakko: Miten koet piilolinssien tai silmälasien käytön rakennustyömaalla?

Kirsi: En käytä. Meillä on suojalasit, ja minulla on varsinkin hirmu pölyinen ja likainen työ, niin minun ei ole mahdollista käyttää piilolinssejä. Ilmassa on niin paljon sitä pölyä. Ja samoin, en osaa oikein käyttää silmälasejakaan. Toki varmaan osaisin käyttää vahvuuksilla olevia silmälaseja, mutta ne on taas niin kalliita ja töissä ne naarmuuntuu oikeastaan päivässä.

Jaakko: Niin, kyllä. Mitä kautta kuulit Medilaserista?

Kirsi: Olen kuullut moneltakin, että heille on tehty laserleikkaus. Rupesin sitten itse ottamaan selvää, että mitä mahdollisuuksia on olemassa. Tiesin kuitenkin, että minulla on näössä vikaa. Rupesin googlaamaan, ja sitä kautta löysin Medilaserin. Medilaser oli saanut asiakkailta hyvää palautetta. Hakeuduin sitten Medilaserille.

Jaakko: Miten ajamistilanteessa, onko joku kenties huomauttanut heikosta näöstä?

Kirsi: Tämä homma lähti alkujaan siitä, kun minulla on semmoinen tiedonkeruujärjestelmä moottoripyörässä. Eli tietokoneelta pystyy näkemään, mitä touhuan siellä radalla. Milloin jarrutan, aukaisen kaasun ja niin poispäin. Datamies rupesi sitten kyselemään, että minkä takia minulla se jarrutuspaikka heittelee, vaikka rata onkin tuttu ja olen ajanut paljon kierroksia siellä. Ruvettiin miettimään, että onko kyse mahdollisesti siitä, että vaikka näen sen jarrutuspaikan, niin en välttämättä näe niitä etäisyyksiä aina oikein. Tästä lähdettiin liikkeelle. Laitoin sitten piilolinssin oikeaan silmään, jossa minulla on selvästi heikko näkö, on hajataittoa ja niin poispäin. Loppukaudesta aloin sitten käyttää piilolinssiä ajaessa, ja siitä oli apua. En nyt voi sanoa, että olisi sekunneilla parantunut ajat, mutta kyllä siihen jarruttamiseen tuli heti varmuutta.

Jaakko: Eli oletettavasti suoritukset parantuvat leikkauksen myötä?

Kirsi: Näin toivotaan ainakin!

Jaakko: Jäädään odottelemaan sitä. Itse asiassa, seuraavassa jaksossa näette Kirsin optikon esitutkimuksen ja myös pienen otoksen leikkauksesta.

Liity tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon!

Asiakkaiden tyytyväisyys on tärkeimpiä lähtökohtia toiminnassamme. Yksilöllinen palvelu ja huolenpito ovat avainasemassa, jotta pystymme tarjoamaan näönkorjauksen sopivalla menetelmällä.

Mikä on oikea leikkaus juuri sinulle? Asiakaspalvelumme vastaa mielellään kysymyksiisi.