Irina – ”Silmin uusin nään”

kuuluu Irinan kappale Kuurupiiloa. Sattuipa sopivasti – sillä Medilaser on järjestänyt lukuisien muiden artistien ohella myös Irinan elämän siten, ettei hän tarvitse silmälaseja paremman näön takaamiseksi. Onneksi näin, voidaan todeta, kun kuuntelee Irinan kokemuksia silmälaseista:

– Silmälasit sain jo ala-asteella. Olisin tarvinnut ne jo paljon aiemmin, mutta opettelin näöntarkastustaulut aina ulkoa ja sain pelattua lisävuosia lasittomuuteen. Niin voimakkaasti koin silmälasit muista erottavaksi, epähaluttavaksi asiaksi. Kun sitten vihdoin lasit sain, alkoi niitä onneksi olla muillakin luokallani, eikä se enää ollut ihan niin inhottavaa”, Irina kuvailee monille niin kovin tutunoloista historiaansa silmälasien kanssa.

Ja vielä villimpää meno oli aikuisiällä:
– Vähän alle 30-vuotiaana näköni oli sitten jo -7. Olin jo pitkään käyttänyt kuukauden putkeen pidettäviä piilolaseja, esiintyvälle artistille ne olivat keikkojen takia välttämättömyys. Niistä aiheutui minulle jatkuvia silmätulehduksia – ja päädyin sitten pitämään aina piilolasia vain toisessa silmässä kerrallaan, parannellen sillä aikaa toista silmääni! Aikamoista…

– Nii in! Aika blurriahan se oli! Kyllä syvyysnäkö omanlaisensa niin oli, toinen silmä näki ja toisessa -7, Irina kertoo huvittuneena, mutta toteaa myös tilanteen jatkuneen aivan liian pitkään.

Taas sellainen tarina, jonka kuultua voi todeta silmäleikkauksen olleen ennen kaikkea järkivalinta. Vaikka se Irinan tapauksessa alunperinkin tarkoitti sitä, että uusintaleikkaus joudutaan tekemään jossain vaiheessa kuitenkin. Normaalisti ihmisen näön huononeminen pysähtyy nuoruudessa, ennen ikänäön alkamista, kymmeniksikin vuosiksi. Irinalla tilanne oli toisenlainen.

lainaus

Mitään kipua ei tullut. Odotusajan Medilaserissa räpläsin vaan puhelinta ja oikeastaan melkein odotin, että milloin se kipu alkaa.

– Näköni on huonontunut koko aikuisiän. Harri Koskela leikkasi minut vuonna 2005 ja varauduin jo silloin, että näön huonontuminen jatkuu. Raskauksien myötä näköni heikkenikin ja nyt alkuvuodesta 2017 ehdin uusintaleikkaukseen Lahden Medilaseriin.

Oliko toisen kerran leikkaukseen tuleminen helpompaa?

– Kyllä toinenkin kerta jännitti, toki se helpotti kun tiesin millainen operaatio on ja että se on iisi. Vielä aamulla mietin, että parin viikon päästä pitäisi lähteä kuvaamaan Vain elämää! Jälkikäteen voi todeta että kyllä oli järkeä! Irina iloitsee.

– Mitään kipua ei tullut. Odotusajan Medilaserissa räpläsin vaan puhelinta ja oikeastaan melkein odotin, että milloin se kipu alkaa.

Varaa aika maksuttomaan hoitoarvioon tai esitutkimukseen, jossa selvitetään sinun mahdollisuutesi silmälasittomaan elämään!
 

Liity tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon!

Asiakkaiden tyytyväisyys on tärkeimpiä lähtökohtia toiminnassamme. Yksilöllinen palvelu ja huolenpito ovat avainasemassa, jotta pystymme tarjoamaan näönkorjauksen sopivalla menetelmällä.

Mikä on oikea leikkaus juuri sinulle? Asiakaspalvelumme vastaa mielellään kysymyksiisi.