Eini – ”Leikkaus on uuden elämän alku!”

Minulle tehtiin linssileikkaus 4.5.2015. Olin leikkaukseen tullessani jännittynyt ja hieman peloissanikin. Ovathan silmät kohde, johon ei mielellään haluaisi koskettavan. Kuitenkin olin kovasti väsynyt lasien etsimiseen ja jatkuvaan lasien käyttöön. Minulla oli moniteholasit, joita käytin tietokoneella, muodikkaat yksiteholasit esimerkiksi autoa ajaessani sekä vielä aurinkolasit vahvuuksilla. Siinä oli laseja kerrakseen!

Minulla on aina ollut hyvä näkö enkä tarvinnut nuorena laseja. Ikänäkö alkoi vaivata 42-vuotiaana, kun huomasin, että tarvitsee viedä lehteä kauemmaksi nähdäkseen tekstin. Hommasin siinä vaiheessa lukulasit. 45-vuotiaana tarvitsin jo moniteholasit. Näköni ei olennaisesti enää paljon huonontunut, mutta laseja tarvitsin koko ajan paitsi esiintyessäni. En koskaan käyttänyt piilolaseja.

lainaus

Toimenpide itsessään oli nopea ja kivuton. Pelko oli turhaa! Ensin leikattiin toinen silmä ja lyhyen tauon jälkeen toinen.

Olin harmitellut jo pitkän aikaa sitä, että kohta joudun esiintymäänkin lasit päässä – kunnes kuulin, että myös ikänäköä voi korjata. Siitä alkoi sitten oman mielen kypsyttäminen tähän operaatioon; pohdin pitkään, uskallanko. Muutamia kollegoitani on käynyt vastaavanlaisessa operaatiossa ja se toi luottamusta, samoin kuin ammattitaitoinen Medilaserin henkilökunta sekä leikkaava lääkärini, Harri Koskela.

Toimenpide itsessään oli nopea ja kivuton. Pelko oli turhaa! Ensin leikattiin toinen silmä ja lyhyen tauon jälkeen toinen. Yhden silmän operaatio kesti noin 20 minuuttia. Minun tehtäväni oli vain katsoa valoa, jonka näkökentässäni näin. Koko ajan minulle kerrottiin, mitä tapahtuu. Operaation jälkeen siirryin lepohuoneeseen, jossa seurattiin, että olen valmis kotiutumiseen. Lähtiäisiksi sain lasin kuohuvaa ja ohjeet tippojen käytöstä sekä kotihoidosta yleensäkin. Ensimmäinen yö meni hyvin ”panssarilasit” silmillä suojana. Särkyä ei ollut. Ensimmäisten parin viikon aikana oikea silmä vähän oireili pariin otteeseen, mutta pääsin aina nopeasti tarkastukseen Medilaseriin, jossa todettiin, että toipuminen sujui hyvin.

lainaus

Rohkeasti vaan. Se on uuden elämän alku!

Leikkauksen jälkeen olin monesti muka ottamassa laseja silmiltäni, mutta eihän niitä silmillä enää ollutkaan. Ja autolla lähtiessä oli ajatus, että ai niin, silmälasit, mutta eihän niitä enää tarvittukaan! Ainoastaan hyvät aurinkolasit ovat olleet tarpeen. Valoarkuutta on ollut leikkauksen jälkeen, mutta se on normaalia alkuvaiheessa.

Nyt, kun leikkauksesta on kulunut kohta kolme kuukautta, näen hyvin kauas ja kontaktissa ihmisten kanssa näköni on hyvä. Tietokoneella joudun etsimään sopivan etäisyyden ja joskus tarvitsen lisälasit avuksi. Siihen voi vaikuttaa väsymys tai vähäinen valo. Meikkaaminen on erittäin kivaa, kun näkee, mitä tekee! Kaiken kaikkiaan olen tosi tyytyväinen, että lähdin toimenpiteeseen. Jokapäiväinen elämäni on helpottunut, kun näkee eikä ole jatkuvassa usvassa!

Suosittelen todella tätä toimenpidettä ihmiselle, joka haluaa päästä lopullisesti laseista eroon. Ja onhan tässä sekin hyvä puoli, ettei tule sitä harmaakaihia vanhana! Rohkeasti vaan. Se on uuden elämän alku!

– Eini

Varaa aika maksuttomaan hoitoarvioon tai esitutkimukseen, jossa selvitetään sinun mahdollisuutesi silmälasittomaan elämään!
 

Liity tyytyväisten asiakkaidemme joukkoon!

Asiakkaiden tyytyväisyys on tärkeimpiä lähtökohtia toiminnassamme. Yksilöllinen palvelu ja huolenpito ovat avainasemassa, jotta pystymme tarjoamaan näönkorjauksen sopivalla menetelmällä.

Mikä on oikea leikkaus juuri sinulle? Asiakaspalvelumme vastaa mielellään kysymyksiisi.