Entä jos hevostallille voisikin mennä ilman jatkuvaa huolta silmälaseista tai piilolinsseistä? Tallipöly, silmälasien huurtuminen ja jatkuva säätäminen näön vuoksi pilaa tallilla käymisen ja ratsastamisen nautinnon. Ratsastaja Enni Jarnila halusi sanoa piilareille heipat ja meni silmien laserleikkaukseen. Kuinka kävi?

Tuttu tilanne tallilla: tallipöly tunkee suuhun, nenään ja piilareihin. Jos käytät silmälaseja, ne lisäksi huurtuvat joka kerta, kun menet ulos ja tulet sisään. Putsaat karsinaa, harjaat hevosta, pukkaat kottikärryjä sokkona – ja ratsastaessa nostelet valuvia sankoja.

Jep, ratsastaminen on ihana laji, jos vain näkisi jotain.

Enni Jarnila sai tarpeekseen ylimääräisestä säätämisestä tallilla. Piilareita päivittäin käyttävänä hän huomasi, että rakkaasta tallielämästä voisi tulla vieläkin ihanampaa, jos piilolinssien kanssa ei tarvitsisi taistella jatkuvasti. Enni päätti mennä silmien laserleikkaukseen.

– Alun perin lähdin laserleikkaukseen, koska ajattelin, että se helpottaa arkea tallilla. Muutama tuttu oli käynyt leikkauksessa ja he kehuivat, miten hyvä kokemus se oli, Jarnila kertoo.

Lopulta vaikutus elämään oli isompi kuin Enni oli alun perin ajatellutkaan. Tallielämän lisäksi koko muu arki on nyt paljon helpompaa.

– Käytin piilareita päivittäin, mutta nyt olen päässyt niistä kokonaan eroon.

Millainen kokemus leikkaus oli? Katso video, jossa Enni tiivistää kokemuksensa.