Ikänäkö tulee meille kaikille, mutta onko sille mitään tehtävissä? Onneksi on. Linssileikkauksella on mahdollista korjata helposti ikänäön aiheuttamia vaivoja, jotka vaikeuttavat niin arkea kuin juhlaa. Näin otat kaiken irti kulttuuririennoista!

Vihdoin hetki omaa rauhaa! Hyvä asento laiskanlinnassa, kaikki älylaitteet ovat pois päältä ja nyt lukunautinto voi alkaa. Mutta missä ovat silmälasit? Ovatko lasit autossa vai jäivätkö ne jopa jonnekin kauemmas? Ilman laseja lukemisesta ei tule yhtään mitään.

Tässäpä monille tuttu tilanne. Silmälasien katoaminen aiheuttaa hankaluuksia kerta toisensa jälkeen. Varsinkin ikänäön tuomien hankaluuksien vuoksi silmälasien käytön tarve myös vapaa-ajan riennoissa ja tekemisissä kasvaa. Lukemisen lisäksi myös aktiivisemmat kulttuuririennot hankaloituvat näön heikentyessä.

”Lähdetkö leffaan?”

Elokuvateatterissa pyörisi sopivasti suosikkinäyttelijöiden tähdittämä Hollywood-spektaakkeli ja ystäväsi ovat lähdössä sitä katsomaan. Valitettavasti tiedät jo entuudestaan, kuinka elokuvanautinto jää puolitiehen elokuvateatterin olosuhteiden takia. Tekstityksen tihrustaminen sattuu silmiin jo ajatuksen tasolla! Elokuvien 3D-näytöksetkin jäävät vain haaveeksi, kun omat pokat eivät sovi päähän 3D-kakkuloiden kanssa.

”Musikaali vai farssi?”

Teatterissa menee useita hyviä esityksiä. Mietit, että musikaalin voisit katsoa silmät kiinni. Ehkä lauletusta juonesta saa ihan hyvin selvää, vaikka ei mitään näkisikään. Toisaalta olisi piristävää nähdä myös farssi. Vai meneekö koko homma joka tapauksessa farssiksi, kun ei näe?

”Foxia vai valssia?”

Ihana lauantai-ilta tiedossa. Hyvää seuraa, hyvää ruokaa, loppuillasta tarkoitus on lähteä laittamaan jalalla koreasti tanssilattialle. Kuitenkin tanssiravintolassa vastaan tulee taas tuttuja pulmia. Lasit päässä vähänkin vauhdikkaampi tanssiminen saa lasit hölskymään päässä, jolloin ne täytyy ottaa pois. Foksin ja valssin erotat kyllä rutiinilla, mutta kuka hakee ja ketä sinä haet sokkona? Ja auta armias, jos lasit tippuvat päästä parketille!

Helpotus löytyy läheltä

Onneksi on olemassa helpompi tapa säästää hermoja vapaa-ajan riennoissa. Varaa aika maksuttomaan esitutkimukseen ja saat selville, kuinka helposti sinunkin näkösi voidaan korjata.