Silmien laserleikkaus on turvallinen, nopea ja kivuton.

Mieti, jos aamulla herätessäsi sinun ei tarvitsisi etsiä silmälaseja yöpöydältä, vaan näkisit saman tien kirkkaasti? Sinun ei tarvitsisi enää säätää piilolinssien kanssa eikä kanniskella matkoille mukaan niin silmälaseja, piilolaseja kuin aurinkolasejakin?

Laserleikkauksella voidaan korjata liki- ja kaukonäkö sekä hajataitteisuus. Liki- eli miinusnäköisen kannattaa kuitenkin odottaa, että miinusnäön kehittyminen pysähtyy. Se tapahtuu yleensä 18 – 25-vuotiaana.

Maksuttomassa esitutkimuksessa selvitetään, milloin laserleikkaus kannattaa tehdä.

− Jos esitutkimuksessa todetaan, että miinus vielä kehittyy, leikkausta lykätään ja tilanne tutkitaan vuoden kuluttua uudelleen, Medilaserin ylilääkäri Harri Koskela kertoo.

Jos silmissä on miinusnäön lisäksi esimerkiksi ikänäköä, toinen silmä voidaan leikata näkemään kauas ja toinen lähelle.

Medilaserissa seurataan toipumista. Ensimmäinen jälkitarkastus on kuukauden kuluttua leikkauksesta, ja toinen puolen vuoden päästä.

Laserleikkaustekniikoita on kehitetty 30 vuotta, ja siksi leikkaukset ovat turvallisia. Leikkaus kestää muutaman minuutin silmää kohden. Silmä puudutetaan ennen leikkausta silmätipoilla, joten leikkaus on kivuton. Jos leikkaus jännittää, halutessaan voi saada esilääkkeen sen helpottamiseksi.

− Piilolinssit ovat silmälle suurempi riski kuin laserleikkaus. Uusi Smile-leikkaustekniikka on tehnyt laserleikkauksesta entistäkin turvallisemman, yli 50 000 silmäleikkausta tehnyt Koskela sanoo.

Medilaser aloitti Smile-laserleikkaukset ensimmäisenä Suomessa vuonna 2012. Smilen etu vanhempaan Lasik-tekniikkaan on se, että leikkaus tehdään hyvin pienestä aukosta, eikä silmän pintaan tehdä läppää, kuten Lasikissa. Sen takia tulos pysyy kauemmin, eikä silmään osuvia iskuja tarvitse pelätä.

Koskela kertoo, että laserleikkauksen jälkeen silmät voivat olla pari päivää hieman valonarat. Kovaa treeniä ja saunomista pitää välttää viikon verran, sillä hiki voi ärsyttää juuri leikattuja silmiä. Näkö paranee kuitenkin nopeasti, ja heti leikkauksen jälkeen näkee paremmin. Autoa voi ajaa jo leikkausta seuraavana päivänä.

Koskelan potilaista lähes jokainen on kertonut, että laserleikkaus paransi elämänlaatua. Heidän ei tarvitse murehtia silmälaseista erilaisissa liikuntaharrastuksissa tai vaikka luonnossa liikkuessa.

– Moni sanoo leikkauksen jälkeen, että tuntuisi oudolta ja jopa huvittavalta, jos joutuisi käyttämään taas laseja.

Varaa aika maksuttomaan hoitoarvioon www.medilaser.fi/varaa-aika