Näönkorjausleikkauksella elämänlaatu uuteen nousuun? Silmäleikkaus voidaan tehdä usealla eri tavalla. Samalla on mahdollista päästä eroon silmälaseista ja piilolinssirumbasta. Tällä muistilistalla kartoitat kätevästi, millainen leikkaus sopii sinulle.

1. Kenelle silmien laserleikkaus sopii?

Laserleikkaus soveltuu suurelle osalle ihmisistä, joilla on taittovirhe. Leikkauksella voidaan korjata pääosin likinäköä (miinusnäkö, eli jos et näe kauas) ja hajataitteisuutta, sekä tehdä pieniä korjauksia lievään plusnäköön. Yleisimmät vaatimukset laserleikkaukseen ovat 18 vuoden ikä ja muutaman vuoden samana pysyneet näköarvot.

2. Kenelle laserleikkaus ei sovi?

Laserleikkaus ei sovi raskaana oleville tai jos imetyksen lopettamisesta on alle 3 kuukautta, sillä hormonitoiminnan muutokset voivat tilapäisesti muuttaa silmän taittovoimaa. Kaikissa leikkausmenetelmissä on omat vaatimuksensa, joista asiantuntijamme kertovat tarkemmin.

3. Piipahda vastaanotolla

Hoitoarvio vai esitutkimus? Hoitoarviossa käydään läpi asiakkaan näön tilanne ja miten voisimme auttaa näkemään paremmin. Hoitoarviolle on varattu aikaa puoli tuntia, ja se toteutetaan keskustelevasti. Esitutkimuksessa tutkitaan näköä ja silmien ominaisuuksia. Esitutkimus on välttämätön, jotta saadaan tietää, mikä leikkausmenetelmä sopii juuri sinulle.

– Esitutkimuksessa tutkitaan mm. silmän taittovirhe, silmän paine ja sarveiskalvon topografikartta eli pinnanmuoto, tiivistää silmäkirurgi  Harri Koskela Medilaser Oy:stä.

4. Leikkaustapoja on useita

Silmäleikkaus voidaan tehdä usealla eri tavalla: SMILE-, FEMTO- ja LASIK-laserleikkauksella tai PRK-menetelmällä. Ikänäkö voidaan korjata linssileikkauksella.

  • SMILE: liki- ja hajataitteisuuden hoitoon. Menetelmän eduista hyötyvät kaikki, erityisesti sitä suositellaan kuivasilmäisille sekä silloin, kun sarveiskalvon mekaaninen kestävyys halutaan säilyttää mahdollisimman muuttumattomana.
  • FEMTO & LASIK: miinusnäön ja hajataitteisuuden sekä lievään plusnäön hoitoon. Ikänäköisille voidaan harkinnan mukaan tehdä niin sanottu monovision, jolloin toinen silmä leikataan näkemään kauas ja toinen lähelle.
  • PRK: miinusnäön ja hajataitteisuuden sekä lievän plusnäön hoitoon. Menetelmää käytetään lääketieteellisin perustein esimerkiksi silloin kun taittovirhe on lievä, mutta sarveiskalvon paksuus riittämätön muita laserleikkauksia varten.
  • Ikänäkö voidaan pysyvästi korjata LINSSILEIKKAUKSELLA.

Näissä ja kaikissa muissa silmäleikkauksiin liittyvissä kysymyksissä sinua auttavat asiatuntijat klinikoillamme.