Kuvassa kaikki silmälasit, joita Marianna on leikkausta edeltäneiden 19 vuoden aikana käyttänyt.

 

Marianna kävi Jyväskylän Medilaserissa Femto-laserleikkauksessa marraskuussa 2018. Hän on vihdoin päässyt nauttimaan kesästä ilman silmälaseja.

”Olen joutunut miettimään näkemistä koskevia kysymyksiä melkein koko elämäni ajan. Sain ensimmäiset silmälasit ollessani 7-vuotias, suoraan -3 vahvuuksilla. Näköni huononi vuosi vuodelta enemmän ja lopulta voimakkuuteni olivat -9,50c-2,50 / -11,50c-2,50. Tämä vaikeutti elämääni monin eri tavoin. Tykkään harrastaa ja liikkua, eikä minulle enää lopulta löytynyt tarpeeksi vahvoja piilolinssejä, joita olisin voinut urheillessani käyttää. En myöskään voinut käyttää piilareita töissä näyttöpäätetyön takia. Aloin myös pelätä, että töissä laseille saattaisi tapahtua jotain ja silloin olisin käytännössä työkyvytön.”

Marianna ajatteli, ettei hänelle pystyisi tekemään laserleikkausta huonon näön vuoksi. Esitutkimuksen jälkeen tuli helpotus, kun hän sai varmistuksen leikkauksen sopivuudesta. Kuuden viikon odotus tuntui pitkältä.

”Jättäessäni silmälasit lepohuoneeseen ja kävellessäni toimenpidehuoneeseen muistan ajatelleeni, etten enää koskaan näkisi niin huonosti, kävi miten kävi. Kun nousin todella lyhyen ja täysin kivuttoman hetken päästä pöydältä ylös ja näin hoitajan kasvot hieman sumuisesti mutta silti paljon paremmin kuin vielä muutama minuutti aiemmin, meinasi päästä itku. Tunne oli ihan uskomaton. Joka hetki siitä eteenpäin on ollut täysin uskomatonta. 19 vuoden lasien käytön jälkeen näköni on normaali, saan valita mitkä tahansa aurinkolasit, voin käydä ongelmitta uimahallissa ja saunassa ja näen kaiken tarkasti.

Haluan sydämeni pohjasta kiittää Jyväskylän Medilaserin koko työporukkaa, teitte kokemuksesta helpon, turvallisen ja rauhallisen tällaiselle mahdottomalle jännittäjälle ja muutitte samalla elämäni ihan täysin!”