Piti ostaa sika säkissä. Näin kuvailee Markku Alkio tilanteita, joissa silmälasien unohtuessa kauppareissustakin tuli rasittava sokkoreissu. Alkio päätti korjauttaa näkönsä ja hankkiutua eroon silmälaseistaan. Miten elämä muuttui?

Alkiolle silmälasit olivat riesa. Arjen askareissa laseista oli monenlaista haittaa. Erityisesti ulkona liikkumisen vaikeus lasien kanssa häiritsi Markkua.
– Lasit huurtuvat ja tulee pisaroita. Se on vain parempi, kun ei ole laseja.

Näönkorjausmenetelmäksi valikoitui linssileikkaus, jolla voidaan korjata sekä heikentynyt lähi- että kaukonäkö. Toimenpiteessä silmän sisään asennetaan moniteholinssi, joka mahdollistaa näkemisen sekä lähelle että kauas.

Itse leikkauksesta Alkiolla on vain positiivista sanottavaa. Leikkaus sujui nopeasti ja kivuttomasti, ilman mitään ongelmia. Ja mikä hienointa, tulokset näkyivät heti.
– Jo 10 minuuttia leikkauksen jälkeen lueskelin kännykkää ilman laseja, Alkio tunnelmoi.

Kännykänlukemista tärkeämpää Alkiolle oli kuitenkin arjen helpottuminen. Ennen lasien unohtuessa kauppareissulta, ei esimerkiksi ostosten tuotetietoja voinut tarkistaa paikan päällä.
– Piti ostaa sika säkissä.

Linssileikkauksen jälkeen lasit eivät unohdu kotiin tai huurru kauppaan astuessa. Tuotetiedotkin näkee lukea vaikeuksitta, ilman laseja!
– Nyt voi katsoa mitä syö, Alkio myhäilee.

Arjen helpottumisen arvon Alkio kiteyttää yhteen lauseeseen.
– Oli elämäni paras päätös lähteä linssileikkaukseen.

Ja mikä parasta, Alkion ei tarvitse huolehtia myöskään tulevaisuudessa lasien hankkimisesta: linssileikkauksen tulos on pysyvä. Leikkauksen jälkeen ikänäkö ei enää etene ja eikä silmään kehity harmaakaihia.

Käy katsomassa Markun ja muiden asiakkaidemme kokemuksia »